Moodlessa oppimistehtäviä voi palauttaa usealla eri tavalla. Yleisimmät tavat ovat tiedoston/tiedostojen tai tekstin palautus suoraan Moodlen tehtävä-aktiviteettiin tai viestin lähettäminen yhteiskäyttöiselle keskustelufoorumille. Ensimmäisessä tavassa palautus on opiskelijan/opiskelijaryhmän ja opettajan välinen, jälkimmäisessä vaihtoehdossa viesti ja palautus näkyy opettajalle, mutta myös muille opiskelijoille. Tällöin voidaan hyödyntää mm. vertaisarviointia ja keskustelua.

Tässä osiossa ohjeistetaan kolme tyypillisintä tehtävän palautusta:

  1. Tiedoston lataus (raportit yms.)
  2. Verkkoteksti (videoiden ja blogikirjoitusten linkit tms.)
  3. Videotehtävän palautus HAMKin videopalvelusta (Kaltura)

Tiedoston lataus (raportit yms.) 

Tehtävä-aktiviteetti sisältää useimmiten opettajan laatiman tehtävänannon ja viimeisimmän palautuspäivämäärän. Kun palautusaikaa on jäljellä, voi opiskelija lisätä palautuksen tiedostona/tekstinä suoraan Moodleen. Asetuksista riippuen tiedostoja voi palauttaa joko yhden tai useampia. Lisäksi opettaja voi vaatia, että tiedoston lataamisen lisäksi opiskelija lähettää työn arvioitavaksi. Tämän jälkeen tiedostoa ei voi enää muokata, vaan se siirtyy opettajalle arvioitavaksi.

Palautus:

  1. Avaa tehtävä ko. kurssialueelta.
  2. Lisää palautus ja lataa haluamasi tiedosto koneeltasi.
  3. Tallenna muutokset ja tarvittaessa lähetä tehtävä arvioitavaksi.

 

Verkkoteksti (videoiden ja blogikirjoitusten linkit tms.)

Jotkut tehtävät saattavat olla ns. verkkoteksti-tehtäviä, jolloin tehtävään ei palauteta erillistä tiedostoa, vaan vastaus kirjoitetaan suoraan tekstieditorilla. Tätä voidaan hyödyntää myös esim. videotehtävissä, jolloin palautetaan ko. videon julkinen/piilotettu linkki.

  1. Avaa tehtävä ko. kurssialueelta.
  2. Lisää tehtävänpalautus:
    • Lisää palautus kirjoittamalla/kopioimalla valmis sisältö tekstieditoriin. Tee tarvittaessa tekstin muotoilut.
    • Voit myös hyödyntää mediapainikkeita mediasisältöjen tuomisessa tehtävänpalautukseen. Tutustu tekstieditorin mahdollisuuksiin: Moodle: tekstieditorin painikkeet.
    • Voit lisätä myös linkkejä tekstikenttään. Tällöin käytä linkin luomisessa tekstieditorin linkkipainikkeita.  Moodle: tekstieditorin painikkeet.
  3. Tallenna muutokset ja tarvittaessa lähetä tehtävä arvioitavaksi.

 


Videotehtävän palautus HAMKin videopalvelusta (Kaltura)

Videotehtävien palautuksen ohje (linkki).